התמודדות עם פחד ממים

הפסיכולוגית רות בן אשר מלווה תהליכים תרפויטיים גם במים. אני מאמצת בחום את דבריה ש“מסע העצמי” מתבסס על ההכרה ש”הגוף הוא הכספת של הנפש”. המשמעות היא שזיכרון הפצעים העתיקים מאוחסן ברקמות הגוף וגם בתהליך טיפולי מילולי מוצלח שחלים במטופל/ת שינויים משמעותיים, נותרים מקומות, אליהם לא ניתן לחדור באמצעות המילים.

אני מכירה את זה באופן אישי ומקצועי, הן מהתנועה בסטודיו והן מקליניקת המים.

כך גם כשמדובר בחרדה ממים.
אני מאמינה שבאירוע שארע בילדותי בו הצלתי את אחי מטביעה לא כמעשה הרואי אלא כזה שנעשה באינטואיציה מבורכת ותושייה זריזה – נטמנו זרעי הפחד שלי. שנים רבות דחקתי אותו והתביישתי בו, בעיקר כשהייתי בקרב עמיתי המטפלים שתמיד נדמו בעיני כדולפינים צעירים שלוחי רסן. קנאתי בהם והרגשתי חסרת אונים.

אבל אני כנראה מקרה קל. למדתי במהלך השנים מה אני צריכה כדי שהפאניקה לא תלפות אותי מחדש. למשל, אני צריכה קרקע קרובה להאחז בה, לא מים עמוקים. הים, אותו אני מאד אוהבת, יכול להיות גם מאיים עבורי. אני יכולה לשהות במים שעות, למדוט, להתכרבל איתם, להתערסל, להתקצף, לרקוד מעליהם ומתחתם וככל שאני לומדת להתמסר אליהם יותר אני מרגישה בטוחה, אמיצה ומסופקת.

היום, כאשר מרימים גבות משתאות מול המטפלת במים שאני, אני יודעת שהיחס האמביוולנטי שלי למים הוא לגיטימי ושדווקא מהמקום הזה יש מי שאני יכולה להעניק להם הקלה.

מה אני מציעה?
ראשית, שיחה אישית ובדיקת הצרכים שלך בבואך למי הבריכה הטיפולית.
אני מאמינה שאם נבהיר זאת יחד, בעדינות ובהקשבה, יקל עלייך לבדוק מה מתאים לך כדי להתגבר על הפחד הלופת.
אחרי שפיצחתי מה אני צריכה כדי להתגבר על הפחד שלי ממים, מה תורם לביטחון שלי, עד היכן אני מוכנה להתקדם ומה אני עדיין דוחה על הסף אני מאמינה שיש ביכולתי לעזור לך. ייתכן שכל מה שאת רוצה זה לא להימנע מהם. אולי רק לא לשקשק בבואך במגע איתם.  אם זה רצונך – אני לצידך.

גובהה של הבריכה הטיפולית הוא אחיד- 1.20 / 1.30 מ', אין מים עמוקים למעוד לעברם בשוגג. היא אינטימית, מקורה ומעניקה תחושת ביטחון. לא תאלצי לנקוט בשום צעד שלא יתאים לך.

לפחד ממים יש סיבות ודרגות קושי שונות ומכאן שהתרגול ההדרגתי מותאם אישית גם בקצב וגם בסוג התרגילים.
מתוך נקודת הנחה שאדם עם פחד מים מגיע לטיפול עם רמת מתח גבוהה, המטרה היא בעיקר הענקת תחושת נינוחות:
הרחבת הנשימה, הקשבה לאיתותים העולים מהגוף, ריכוכו וחיזוקו, שיתוף מילולי אם יעלה צורך ובעיקר- לעשות כל זאת בהתאמה לקצב האישי, ללא אמביציה מלחיצה וככל האפשר בהנאה.

כשתחייכי במים במשך מסגרת הזמן הטיפולי – אדע שיחד עשינו צעד נוסף כדי לשחרר את רסן החרדה והמתח.
צעד אחד לא למען האנושות אלא רק למען עצמך.

לעומת זאת, אם תצייני שאת שואפת לכבוש את השיא לשחייה צורנית באולימפיאדת הקרובה- אפנה אותך למטפלים שמתמחים בלימוד שחיה עבור מי שיש להם חרדה ממים.

מוזמנת ליצור איתי קשר
ולהיטיב עם עצמך.

 

 

 

אהבת את המאמר ?    

שתף בפייסבק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים נוספים