נכון שאמאשלי אמרה לי שאם אוכל הרבה עגבניות הלחיים שלי תהיינה ורודות, נכון שאני וורדרדה מטבעי, אבל הצבע הוורוד לא היה מעולם חלק מארון הבגדים שלי.
אז מה קרה בפורים זה?
הכל התחבר. הצורך החזק לדלות מתוך עצמי אופטימיות, הרצון להיות מוקפת בא-נשים אופטימיים, הדיון הנוקב עם חבר שאוחז באופטימיות כמעט גורפת שלפעמים נדמית כנאיבית ומתכחשת, והכי בסיסי – לגוון את מפגשי פורים בקבוצות הרוקדות.
אבל כל זה לא הכין אותי למה שאכן קרה.
מהצעד הראשון לתוך סטודיו, ההתבוננות במרחב העטוף במסה של צבע ורוד – כבר הוצתו האור בעיניים והחיוך על פני כולנו!
האנרגיה השתנתה עוד לפני שתו המוזיקה הראשון הושמע.
בהתחשב בעובדה שמראש לא היתה דרישה לקנות תחפושת מיוחדת, היצירתיות הזינה כל חלקה טובה: מגבת רחצה ורודה כרוכה כתרבוש על הראש, פיג'מה פרחונית מתאיילנד, עניבה בצבע ורוד זרחני, פאות מגוחכות באורכי שיער שונים, בדים מסמורטטים, טולים, מסיכות – הכל בוורוד.
כולל המוזיקה המחויכת.
נודה על האמת – רוב הגברים מדירים עצמם מהצבע הזה (מי החליט על כך?), והנשים – מהו הצבע השולט לרוב בארון הבגדים שלהן? – שחור, אפור ואם זה ממש נ ו ע ז – כחול. רצוי כהה.
למה?!?
ההיענות לבקשה להתחפש תוך שימוש בוורוד חיממה את ליבי. מרצון פשוט לשיעור פורימי קליל ושמח שיסיט הצידה את תלאות החיים צמחה לה גם התבוננות מעמיקה במשמעות הצבע המסוים הזה ובטרנספורמציה שהוא מחולל ולו לשעתיים תמימות… איך אמרה גנית? אני מכירה אתכן שנים רבות אבל היום ראיתי אתכן באור שונה…
קארים ראשיד הוא מעצב בינלאומי רב תחומי ובקישור הזה הוא מסביר את משמעות הצבע הורוד עבורו. במהלך 25 שנים הוא משתמש בעבודותיו בצבע הוורוד כדבר שבשגרה. זה סמלו המסחרי המעוגן באג'נדה מעניינת, מאחוריו מלפניו ומצדדיו. לטעמו זהו צבע חיובי, מלא תשוקה, חום, נתינה ואהבה ("שחור זה לא צבע, זה ברור לך?" הוא אומר למראיינת), ומוסיף: העיניים שלנו יכולות להבחין ב… 60,000 דקויות של צבעים. נדמיין לעצמנו איך היה נראה עולמנו לו היינו יכולים להבחין רק בשלושה או ארבעה טעמים על הלשון או אם יכולנו רק להבחין בשלושה/ארבעה צבעים ? – כמה דל הוא היה.
אצלנו נפל הפור והידקנו אל לבנו את הוורוד תוך כדי ריקוד.
היה שמייח!
